Connect with us

REGIONALNA TAKMIČENJA

Tri bh. predstavnika domaćini u regionalnom takmičenju

Tri bh. predstavnika danas će odigrati svoje utakmice u okviru ABA druge lige.

Široki dočekuje Novi Pazar, Spars će na svom terenu ugostiti Sutjesku, dok Sloboda dočekuje ekipu Splita u Mejdanu.

Trener Širokog Brijega Krunoslav Krajnović očekuje težak duel sa ekipom Novog Pazara.

– Dolazi nam Novi Pazar koji je po meni jedan od najiskusnijih protivnika u ovoj ligi. Neće nas zavarati njihova dva poraza u ABA ligi. Iskusna su momčad i sigurno će pokušati kazniti sve naše pogreške. Očekujem od svojih igrača da u utakmicu uđu maksimalno ozbiljno i ispoštuju dogovor. Pozivam publiku da nas dođe podržati u što većem broju i da zajedno ostvarimo još jednu pobjedu, kazao je Krajnović.

Sutjeska dolazi u dvoranu na Grbavici, a strateg domaćeg tima Goran Šehovac se nada da će pobjeda protiv Širokog biti dodatni impuls za njegove izabranike.

– Sigurno nas čeka težak meč sa iskusnom ekipom Sutjeske. Nadam se da smo mi pobjedom u Širokom Brijegu najavili izlazak iz krize i loših rezultata, što moramo da potvrdimo na sutrašnjoj utakmici. Što se tiče ekipe Sutjeske, radi se o jednoj iskusnoj ekipi na bekovskim pozicijama, sa Kneževićem i Pavičevićem, koji su glavni motori i pokretači svih akcija. Takođe tu su i visoki igrači, Lalović i Sejfić, koji nam mogu napraviti dosta problema. Što se tiče našeg sastava, imamo manjih zdravstvenih problema, ali svi će biti spremni za sutrašnju utakmicu. Raduje nas povratak Buze i Grubeliča, koji izlaze iz povreda, i koji su vrlo kvalitetno odigrali utakmicu u Širokom i nadam se da će nastaviti kontinuitet kvalitetnih igara. Iskoristio bih priliku da pozovem navijače, jer njihova podrška će nam biti veoma značajna, rekao je Šehovac u najavi susreta.

Trener tuzlanskog tima Josip Pandža kaže kako je pred njegovim igračima velika utakmica i jak protivnik. Rekao je da se igra OKK Slobode pomjera naprijed, ali su za sada rezultati loši.

– Protiv MZT Skopje Aerodroma i čačanskog Borca igrali smo kvalitetno 25, a protiv Sutjeske 30 minuta, što nije bilo dovoljno za pobjedu. Nadam se da ćemo smanjiti oscilacije, da ćemo broj dobrih minuta produžiti i slaviti pobjedu. Vjerujem u svoj mladi tim. Ako budemo dovoljno borbeni, hrabri i mirni imamo šansu da slavimo protiv velikog protivnika – izjavio je Pandža uoči sutrašnje utakmice

Više u REGIONALNA TAKMIČENJA