Connect with us

REGIONALNA TAKMIČENJA

Širokom pripao bh. derbi, Spars Realway sjajan u Sloveniji

Košarkaši Širokog su u sklopu 17. kola ABA 2 lige rezultatom 98:90 savladali tuzlansku Slobodu.

Već u prvoj četvrtini Široki je dao do znanja gostima da ih čeka jako težak posao na Pecari, te je vodio rezultatom 27:15. Gosti su do kraja prvog poluvremena uspjeli smanjiti vodstvo Širokog dobivši drugu četvrtinu sa 27:23, pa su na poluvrijeme otišli sa zaostatkom od osam poena razlike (50:42).

Treća četvrtina otišla je na stranu Širokog koju su dobili sa 27:23, a posljednju je uzela Sloboda sa 25:21, ali ipak nije uspjela nadoknaditi osam poena zaostatka.

Najbolji pojedinac na susretu bio je Sani Čampara, koji je za 40 provedenih minuta na parketu postigao 31 koš, a pored njega, Walter Denzel Gregg, postigao je 17 koševa.

S druge strane, u redovima Širokog posebno se istakao Filip Kraljević sa 28 koševa, šest blokada i devet asistencija. Pored njega tu su još Mateo Drežnjak (24) poena, Jure Zubac (13), koševa te Dario Drežnjak (12) poena.

Spars Realway je u sjajnoj utakmici 17. kola Druge ABA lige savladao Helios Sunse u Domžalama rezultatom 80:77.

Utakmica je bila dosta tijesna i neizvjesna, ali su Sparsi bili odlični u završnici iste, te na kraju zasluženo slavili pobjedu.

Prva četvrtina pripala je Heliosu sa 20:18, ali su do kraja prvog poluvremena Sparsi uspjeli preokrenuti rezultat, te dobivši drugu četvrtinu sa 22:16, otići na poluvrijeme sa prednošću od četiri poena razlike (40:36).

Treća četvrtina pripala je domaćinima koji je dobijaju sa 22:20, a sve to je nagovijestilo neizvjesnu završnicu koju smo i dobili, a ona je pripala Sparsima koji dobijaju posljednju dionicu sa 20:19 i stižu do pobjede 80:77.

Sparse je do pobjede vodio Adin Vrabac sa 21 poenim, dok je dobru partiju odigrao i Branislav Đekić sa 16 poena.

U redovima Helios Sunsa najbolji su bili Blaž Mahković sa 22 i Leon Šantelj sa 15 postignutih poena.

Više u REGIONALNA TAKMIČENJA