Connect with us

REGIONALNA TAKMIČENJA

Spars Realway slavio pobjedu u Nikšiću, porazi Slobode i Širokog

Sva tri bosanskohercegovačka predstavnika u ABA 2 ligi svoje utakmice su igrali večeras.

Pobjedu je ostvarila ekipa Spars Realwaya. Sarajlije su na gostovanju kod Sutjeske u Nikšiću slavile pobjedu 88:79. iako meč i nije najbolje krenuo po njih. Sutjesci je apsolutno pripala 1/4, ali su ostale tri Sparsi odigrali jako dobro, naročito 4/4 i stigli do zaslužene pobjede. Nedim Buza je ubacio 22 poena, a Adin Vrabac je stao na 19. Kod Nikšićana, najefikasniji je bio naš Draško Knežević sa 22 poena, a jedan manje je postigao Pavlićević.

Široki je doživio poraz na gostovanju u Novom Pazaru 103:87. Domaći su od starta našli svoju igru i razlika je konstantno rasla, te Široki nikako nije mogao da izbjegne poraz u ovom susretu. Najefikasniji u Širokom bili su Mateo Drežnjak i Goran Filipović sa po 18 postignutih poena. Kod Novog Pazara, nekadašnji košarkaš Zrinjskog, Aleksandar Todorović, bio je najefikasniji sa 24 poena.

Sloboda je poražena na gostovanju u Splitu 69:63, a malo je nedostajalo da utakmica ode u drugom smjeru i da se naš tim vrati kući sa pobjedom. Igrala je Sloboda odličnu odbranu, naročito u prvom poluvremenu. Malo su podbacili u 3/4 ali su u 4/4 ponovo zaigrali kako treba i vratili su prednost na svoju stranu. Na nešto manje od dvije minute do kraja imali su i vodstvo, 62:61, ali je onda uslijedila serija promašaja i na jednoj i na drugoj strani, te Split ponovo dolazi do prednosti, te se u posljednjih pola minute ipak bolje snalazi Split i dolazi do pobjede. Najefikasniji u našem timu bio je Dejan Janjić sa petnaest poena, a McKnight i Rikić su ubacili po 11. Kod Splita, Mateo Kedžo je bio najefikasniji sa 19 poena.

U narednom kolu, koje je na rasporedu iduće sedmice, Sparsi dočekuju Split, Sloboda će igrati u Mejdanu protiv Helios Sunsa, a Široki ponovo gostuje, ovaj put kod Lovćena.

Više u REGIONALNA TAKMIČENJA