Connect with us

REGIONALNA TAKMIČENJA

Pobjeda Širokog, porazi Slobode i Sparsa

Tri bh. predstavnika odigrala su svoje susrete u okviru trećeg kola ABA druge lige.

Široki je stigao do pobjede na svom terenu, Sloboda je kao gost poražena od Sutjeske u neizvjesnoj utakmici, dok je Spars visoko poražen u Čačku.

Prvak Bosne i Hercegovine Široki, došao je do druge pobjede ove sezone u regionalnoj ligi savladavši ekipu KK Dynamic rezultatom 83:79. Mario Drežnjak je sa 28 poena bio najefikasniji pojedinac u redovima pobjedničkog tima, dok je je Filip Kraljević postigao 19. U poraženom timu najefikasniji je bio Đoko Šalić sa 24 poena.

Sloboda je u neizvjesnoj utakmici upisala treći poraz u sezoni. Uspješnija je bila Sutjeska koja je slavila pobjedu na svom parketu rezultatom 73:70. Sloboda je imala prednost od osam poena na poluvremenu, ali je domaći tim preokretom u drugom dijelu stigao do pobjede. Boris Lalović je predvodio domaći tim sa 20 postignutih poena, dok su Dejan Janjić sa 19 i Sani Čampara sa 16 postignutih poena, bili najefikasniji u ekipi Slobode.

Borac je u Čačku visoko porazio ekipu Sparsa, koja je samo u prvom periodu pružila dostojan otpor suparnicima. Domaći tim je u nastavku utakmicu dominirao i na kraju slavio visoku pobjedu rezultatom 96:62. Nikola Kočović je sa 15 poena predvodio domaći tim, dok je Kenan Kamenjaš sa 20 postignutih poena bio najefikasniji na parketu, a pratili su ga Darrion Strong i Adin Vrabac koji su postigli po 10 poena.

Više u REGIONALNA TAKMIČENJA