Connect with us

REGIONALNA TAKMIČENJA

Nastavlja se ABA druga liga, ozbiljni ispiti pred bh. ekipama

Široki će u okviru 12. kola na Pecari dočekati ekipu Helios Sunsa.

Hrvoje Vlašić, trener Širokog pred ovaj susret je rekao da njegovom timu treba maksimalna koncentracija u ovom duelu.

– Helios je kvalitetna momčad i ako želimo pobijediti morati ćemo ući u susret sa istom energijom kao što je to bilo u prošlom kolu protiv Splita. Imali smo problema sa ozljedama u prošlim nastupima, ali se ipak nadam da ćemo kompletni dočekati goste iz Domžala.

Mateo Čolak, igrač Širokog, smatra da će njegovom timu trebati podrška navijača sa tribina.

– Jako bitna utakmica za nas jer smo u dobroj formi. Respektiramo momčad Heliosa, ali mi idemo na pobjedu. Podrška s tribina će nam dobro doći, te bih ovim putem pozvao publiku da nas dođe podržati.

Spars Realway će na gostovanje ekipi Rogaške, koja se nalazi u vrhu tabele.

Nermin Selimović, trener Spars Realwaya, smatra da njegov tim gostuje izuzetno kvalitetnom protivniku.

– Gostujemo odličnoj ekipi koja ima izuzetno iskusne igrače koji igraju jako dobro sto i njihovi rezultati pokazuju. Daćemo sve od sebe da im se suprostavimo i ako se ukaže prilika da ih iznenadimo.

Adi Zahiragić, playmaker tim iz Sarajeva, kaže da je domaći tim favorit, ali da svoje šanse vidi u jakoj odbrani i brzoj igri.

– Ekipa Rogaške je vrlo kvalitetna i popunjena na svim pozicijama, i utakmica protiv njih će biti vrlo nezgodna. Mi svoju šansu trebamo tražiti u brzoj igri i jakoj odbrani i probati iznenaditi ekipu Rogaške, koja je favorit u ovoj utakmici.

Sloboda će u Mejdanu dočekati ekipu MZT Aerodrom Skopje.

– Vrlo dobro poznajem njihovu ekipu i mogu reći da su oni gotovo abaligaši. Jedni su od glavnih favorita za prvu ligu. Ipak, mi smo dobro radili protekla tri-četiri dana, momci zaista dobro treniraju. Pokušaćemo jednom dobrom igrom da im se suprotstavimo, pa ćemo vidjeti koliko će to biti dovoljno da ih iznenadimo, poručio je Damir Mulaomerović, trener OKK Sloboda.

Sani Čampara, organizator igre Tuzlaka, biće jedna od udarnih karika domaćina protiv tima iz Sjeverne Makedonije.

– Dižemo se iz dana u dan. Oni jesu favoriti, ali daćemo sve od sebe da pružimo dobru partiju i iznenadimo protivnika.

Više u REGIONALNA TAKMIČENJA