Connect with us

Prvenstvo BIH (M)

Spars Realway doživio iznenađujući poraz, važne pobjede Zrinjskog i Proma, Široki nastavio seriju

U okviru 17. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine odigrano pet susreta.

Spars Realway je pretrpio iznenađujući poraz na svom parketu od Čapljine rezultatom 81:84. Susret je bio neizvjestan do samog kraja, a Čapljinu je od pobjede predvodio Matija Milin sa 22 poena, dok je Milan Lužaić dodao 19 poena. Kod domaćina istakli su se Nedim Buza sa 12 poena i Kenan Kamenjaš sa isto toliko poena i 11 skokova.

Kakanj je upisao prvu gostujuću pobjedu protiv Vogošće. Gosti su slavili rezultatom 84:105. Najbolji susret odigrao je Mirza Velić, koji je imao 18 poena i 11 asistencija, dok je Refik Bašić postigao 20 poena. U poraženoj ekipi Donald James Campbell je brojao do 23.

Promo Donji Vakuf je pred 1.000 gledalaca savladao ekipu Mladosti rezultatom 86:80. Najbolji susret odigrao je Imran Fazlić sa 19 poena i osam skokova, dok je Sedin Karavdić dodao 18 poena. U poraženoj ekipi najviše su se istakli Dragan Đuranović i Alkejsa Birovljev sa po 19 poena.

Široki je upisao novu pobjedu u gostima, a ovoga puta pobijedili su ekipu Bratunca. Konačan rezultat glasio je 69:75. Sjajnu utakmicu odigrao je Dario Drežnjak, koji je postigao 23 poena, dok je sa druge strane fenomenalan bio Mladen Pantić sa 25 poena.

Leotar je pretrpio novi poraz na svom parketu. Ovoga puta bolja ekipa od njih bila je ekipa Zrinjskog.Najbolju partiju u redovima Zrinjskog pružio je Aleksandar Danilović sa 19 poena, dok je Stefan Glogovac dodao 13 poena. U poraženoj ekipi Dejan Šakotić je ubacio 27 poena.

Više u Prvenstvo BIH (M)