Connect with us

Prvenstvo BIH (M)

Otvorene nove prostorije Košarkaškog saveza BiH

Košarkaški Savez Bosne i Hercegovine svakim danom postaje sve jači i i organizovaniji, a dokaz tome su i nove kancelarije, koje se nalaze u ulici Asima Ferhatovića 2a.

„Prostorije Saveza ne bismo uspjeli renovirati i obnoviti, ali ni opremiti bez pomoći naših prijatelja iz drvne kompanije Malak Janj, koja se bavi izradom namještaja i u potpunosti je opremila kancelarije KSBiH“, poručuju iz KSBiH.

„Period iza nas je bio jako težak, ali košarka u BiH ima svijetlu budućnost. Svakim danom imamo sve više prijatelja i sponzora, koji su spremni pomoći, a posebno sam sretan što domaće kompanije polako, ali sigurno, prepoznaju značaj ulaganja u sport. Košarci u BiH treba pomoć i to ne samo jednokratna, već kontuinirana i zato se želim zahvaliti svim našim sponzorima i prijateljima, koji su uz nas u ovom trenutku“, kazao je predsjednik Saveza Mirza Teletović, koji je nove prostorije otvorio u društvu Orhana Spahića, generalnog menadžera Malak grupacije (Malak Regency Hotel, Malak Janj, doo).

„Sa Košarkaškim savezom sarađujemo već duže vrijeme i opremanje kancelarija je samo nastavak te saradnje. Malak se već od prije opredijelio da bude društveno odgovorna kompanija i da, koliko je to u našim mogućnostima, ulaže i u sport. Ponosni smo što nas je KSBiH prepoznao kao jednog od partnera, koji može pomoći da uposlenici Saveza imaju najbolje moguće uslove za rad. To je jedan od preduslova da unaprijede košarku i sretni smo što smo dio ove pozitivne priče“, riječi su Spahića.

Malak Janj doo, drvna industrija iz Donjeg Vakufa, izradila je u potpunosti namještaj za potrebe Saveza, kao što su, radni stol, kancelarijski stol, stolice i stol (metal-drvo), komode, klizni ormari…

Domaćini na otvaranju novih prostorija KSBiH za goste i medije bili su predsjednik KSBiH Mirza Teletović, zatim generalni sekretar Amer Čolan i tim menadžer ženske reprezentacije Razija Mujanović, a ovu svečanost uveličali su selektor našeg nacionalnog tima Vedran Bosnić, sportski direktor Samir Avdić, te reprezentativci BiH.

Više u Prvenstvo BIH (M)