Connect with us

Prvenstvo BIH (M)

Igokea i Spars Realway u finalu Kupa Mirza Delibašić

Košarkaši Igokee savladali su u prvom polufinalnom duelu Kupa Mirze Delibašića Široki 84:64.

Širokobriježani su odlično odigrali prvi kvartal igre, spustili Igokeu na svega 12 datih poena i imali su vodstvo. Ipak, u nastavku susreta Igokea je zagospodarila parketom i na kraju stigla i do ubjedljive pobjede od 20 razlike.

Najefikasniji kod Igokee su bili Đorđe Gagić i Jakov Mustapić sa po 14 poena, dok su Široki još jednom vodili Dario i Mateo Drežnjak sa 18, odnosno 16 poena.

Košarkaši Spars Realwaya ubjedljivo su savladali Leotar u drugom polufinalu Kupa Mirze Delibašića, čija se završnica igra ovog vikenda na Grbavici. Sparsi su slavili pobjedu 92:66 i tako se pridružili u finalu Igokei, koja je u prvom finalu također ubjedljivo bila bolja od Širokog.

Niti jednog momenta se u ovom susretu pitanje pobjednika nije postavljalo. Sparsi su od prvog minuta zagospodarili parketom, i to se i odrazilo na rezultat, a na kraju je on glasio +26 u korist Sarajlija.

Najefikasniji kod Sparsa bili su Nedim Buza i Branislav Đekić sa po 13 poena, dok je kod Leotara Nemanja Milidragović ubacio 15.

Finalni susret igra se sutra (nedjelja) od 17 sati.

Više u Prvenstvo BIH (M)