Connect with us

Prvenstvo BIH (M)

Promo slavio protiv Leotara, Čapljina bolja od Slobode

U prvoj utakmici 20. kola Prvenstva BiH za muškarce , Spars Realway je na gostujućem terenu bio bolji od Mladosti rezultatom 80:73. Spars Realway je do pobjede vodio Adin Vrabac koji je ubacio 22 poena, dok je kod Mladosti najefikasniji bio Stefan Mijović koji je postigao 23 poena.

Široki je na Pecari stigao do uvjerljive pobjede protiv Vogošće rezultatom 134:76. U pobjedničkoj ekipi najefikasniji je bio  Jure Zubac sa 24 poena, a 21 je dodao Josip Batinić. S druge strane bolji od ostalih bio je Jai Williams sa 33 postignuta poena.

Pobjedu na domaćem terenu upisao je i Promo Donji Vakuf koji je bio bolji od Leotara rezultatom 79:75. Najbolji u ekipi Proma bio je Ervin Carable Ervin s 22 poena. Dejan Šakotić  je bio najraspoloženiji u poraženom timu sa 17 postignutih poena.

Neizvjesna utakmica viđena je u Čapljini, gdje je Čapljina na svom parketu savladala Slobodu rezultatom 74:72. Čapljinu je do pobjede vodio Boungei Preston sa 22 poena. Milan Lužaić je dodao 21 poena, dok je na drugoj strani Robert Rikić ubacio 20 poena.

Košarkaši Zrinjskog pobjedili su na svom parketu ekipu Bratunca rezultatom 94:82. Aleksandar Danilović sa 21, Krsto Bjelica sa 19 i Jure Gunjina sa 17 poena su predvodili domaću ekipu do pobjede, dok je u gostujućem timu najefikasniji bio Dejan Ćup sa 19 postignutih poena.

U posljednjem susretu dvadesetog kola muškog košarkaškog prvenstva košarkaši Igokee slavili su u Kaknju pobjedu rezultatom 102:74. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Đorđe Simeunović sa 19 poena, a Keenan Evans je postigao 17 poena. Kod Kaknja, Jovan Marinković je ubacio 17 poena.

 

 

Više u Prvenstvo BIH (M)