Connect with us

Prvenstvo BIH (M)

Široki, Spars Realway i Sloboda upisali nove pobjede

KK Leotar je na gostovanju u Kaknju slavio protiv domaće ekipe rezultatom 74:72 i došao do devete pobjede u sezoni. U pobjedničnoj ekipi istakao se Marko Rikalo sa 22 poena. Vladimir Aleksić je dodao 16, a Marko Raičević 12. U ekipi Kaknja najbolji je bio Haris Ćurevac sa 17 poena.

Mladost je deklasirala ekipu Vogošće sa čak 71 poenom razlike. Konačan rezultat utakmice glasio je 138:67. Ekipu Mladosti su predvodili Alkejsa Birovljev sa 21 poenom, Srđan Gavrić sa 17 poena i Srđan Malinović sa 16 poena. Sa druge strane istakao se Mujo Tuljković sa 20 poena.

Košarkaši Spars Realwaya su došli do pobjede protiv HKK Zrinjski rezultatom 74:81. Najefikasniji pojedinac bio je Kenan Kamenjaš sa 20 poena i 12 skokova, dok je Nedim Buza dodao 15 poena i devet skokova. Dobru partiju odigrao je i Adin Vrabac sa 15 poena, sedam skokova i četiri asistencije. U redovima poražene ekipe Tihomir Vranješ je postigao 21 poen, a Stefan Glogovac 13 poena i osam skokova.

Sloboda je nastavila sa dobrim partijama savladavši ekipu Bratunca sa 88:73. Najbolji pojedinac susreta bio je Sani Čampara sa 17 poena i četiri asistencije, dok je Martaveous McKnight ubacio isti broj poena. U redovima poražene ekipe Malik Huuchoweckyj je postigao 14 poena.

Široki je na svom parketu došao do nove pobjede, a ovoga puta bili su bolji od ekipe Promo iz Donjeg Vakufa. Konačan rezultat susreta glasio je 94:83. Najbolji pojedinci susreta bili su Mateo Čolak i Dario Drežnjak sa 18 poena, dok je sa druge strane Admir DŽihan ubacio 17 poena.

Više u Prvenstvo BIH (M)