Connect with us

Prvenstvo BIH (M)

Široki slavio u derbiju vrha tabele, Kakanj u derbiju začelja

U derbiju kola Široki je kao gost savladao ekipu Spars Realwaya rezultatom 77:64.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Filip Kraljević sa 18 poena, deset skokova i četiri asistencije, dok je Goran Filipović dodao 14 poena i pet skokova. Osim njih Mateo Drežnjak je također imao dvocifren učinak ubacivši 13 poena. U ekipi Spars Realwayja najviše se istakao Adin Vrabac sa 16 poena i tri skokoa, dok su Branislav Đekić i Darrion Strong Moore imali po deset poena.

Košarkaši Kaknja savladali su Zrinjski u 13. kolu košarkaškog prvenstva Bosne i
Hercegovine rezultatom 93:79.

Kakanjce je do pobjede vodio odlični Haris Ćurevac sa 26 poena, četiri skoka i četiri asistencije. Jovan Đorđević je ubacio 15 poena uz sjajnu rolu u defanzivi. Adnan Arslanagić je također ubacio 15 poena čemu je dodao devet skokova i 10 asistencija, dok je Refik Bašić ubacio 12 poena uz pet skokova i četiri blokade. U gostujućoj ekipi nezaustavljiv je bio Stefan Glogovac sa 29 poena. Aleksandar Danilović je ubacio 13, a Tihomir Vranješ 10 poena.

Sloboda je kao gost porazila ekipu Proma rezultatom 78:75.

U gostujućoj ekipi najefikasniji je bio visoki centar Robert Rikić sa 20 poena, Walther Denzel Gregg dao je 15, a Sani Čampara 14. Ervin Carlbe Lee postigao je 26 poena, a Denis Milinović 19.

Bratunac je kao gost savladao Vogošću rezultatom 105:75, a do pobjede ih je predvodio Nikola Gajić sa 21 poenom, dok je Goran Vučičević postigao 16. Jai Williams je postigao 22 poena za ekipu Vogošće.

Mladost je savladala Čapljinu rezultatom 95:71.

Stefan Mijović sa 22 poena predvodio je domaći tim do pobjede, Srđan Milanović je postigao 16, a Aldin muflizović 13. Matija Milin je u gostujućem timu postigao 16 poena.

Više u Prvenstvo BIH (M)