Connect with us

Prvenstvo BiH Ž

Prvakinje doživjele prvi poraz, Play Off, Čelik i Mladi Krajišnik ostvarili ubjedljive pobjede

Kompletirano 15. kolo ženskog košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine

Jedinstvo Dženex je u prvoj utakmici savladalo ekipu Rudar Sporta sa 74:86. Najefikasnija igračica susreta bila je Naida Ruščuklić sa 35 poena i sedam asistencija, dok je Elma Feukić dodala 27 poena. U poraženoj ekipi istakla se Jelena Stošić sa 18 poena i deset skokova.

Orlovi su iznenadili ovog kola savladavši ekipu RMU Banovići rezultatom 69:60. Orlove je do pobjede predvodila Nataša Šobot sa 17 poena, dok je Vanja Vasilić dodala 15 poena. U poraženoj ekipi Jovana Marković je ubacila 17 poena.

Mladi Krajišnik je nastavio sa sjajnim partijama ovoga puta pregazivši ekipu Slobode sa nevjerovatnih 36:89. Fantastičnu utakmicu odigrale su Milena Rađenović sa 27 poena, dok je Milena Marjanović dodala 21 poen i 14 skokova.

Čelik Subor je upisao novu pobjedu u gostima savladavši Igman rezultatom 62:78. Ajla Selimović je odigrala sjajnu utakmicu te ubacila 24 poena i uhvatila deset skokova, dok je Ivana Vujović ubacila 24 poena kod pobjedničke ekipe. U redovima poraženih vrijedi istaći Anđelu Lalović sa 17 poena i deset skokova.

Konjic je u napetoj utakmici savladao Brčanku sa 69:66. Konjic je do pobjede predvodila Zerina Kadić sa 22 poena, dok je Berina Mustafica dodala 16 poena. U redovima poražene ekipe Mirela Halilović je brojala do 22.

Play Off je sigurno slavio u utakmici protiv ekipe Leotar 03. Konačan rezultat susreta glasio je 86:68. Najefikasniji dvojac u redovima pobjedničke ekipe bile su Amra Bajrović sa 22 poena i Azra Nikšić sa 20 poena. U poraženoj ekipi Marija Kešeljević je postigla 18 poena.

Više u Prvenstvo BiH Ž