Connect with us

Prvenstvo BiH Ž

Kompletirano dvanaesto kolo ženskog košarkaškog prvenstva

Odigrano 12. kolo ženskog košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine

U okviru 12. kola ženske košarkaške lige Bosne i Hercegovine Mladi Krajišnik je izgubio na svom pakretu od Orlova rezultatom 43:77. Najefikasnija košarkašica bila je Aleksandra Begenešić sa 18 poena i 13 skokova, dok su Vanja Vasilić i Nataša Šobot postigle po 16 odnosno 15 poena. U poraženoj ekipi najefikasnija je bila Milena Rađenović sa 12 poena i pet skokova, dok je Jelena Tadić dodala 12 poena.

Jedinstvo Dženex je također upisalo poraz na svom parketu od strane Čelik Subora. Konačan rezultat glasio je 71:99. Nedžla Kovačević je odigrala nevjerovatnu partiju te postgila 30 poena i uhvatila 15 skokova, dok su njezine saigračice obilježile susret na sličan način. Naime, Anida Ćorović je postigla 22 poena i upisala 16 asistencija, dok je Ajla Selimović postigla 17 poena i uhvatila 14 skokova. U poraženoj ekipi Naida Ruščuklić je postigla 25 poena.

Još jedan domaći poraz upisala je ekipa Leotara 03, koju je savladala ekipa RMU Banovići sa nevjerovatnih 85:104. Najefikasnija igračica u pobjedničkoj ekipi bila je Milica Zeljković sa 27 poena, dok je Irena Vrančić dodala 21 poen. U poraženoj ekipi Ana Milanović je brojala do 27, dok je njezina saigračica Marija Kešeljević ubacila 21 poen.

Gosti su odnijeli još jednu pobjedu u ovom kolu i u Ugljeviku, gdje je Play Off bio bolja ekipa od Rudar Sporta. Konačan rezultat glasio je 60:73. Play Off je do pobjede predvodila Azra Alispahić sa 16 poena, dok je Azra Nikšić ubilježila double-double učinak od 12 poena i 12 skokova. U ekipi Rudara najefikasnija bila je Jelena Kapisoda sa 23 poena.

Prva domaća pobejda ovog kola desila se u Konjicu, gdje je KK Konjic savladao Kk Slobodu. Konačan rezultat susreta glasio je 67:42. Najefikasnija košarkašica ila je Zerina Kadić sa 17 poena, dok je Berina Mustafica postigla 13. U poraženoj ekipi istakla se Mila Suzić sa 11 poena.

U posljednjem susretu došlo je do još jedne pobjede domaćina, a ovog puta Brčanka je slavila protiv Igmana. Konačan rezultat utakmice glasio je 68:62. Najefikasnija košarkašica je bila Ajla Mihmić sa 27 poena i 11 skokova, dok je Mikaela Stanton dodala 13 poena. Sa druge strane Marijana Šehovac je postigla 23 poena i uhvatila 15 skokova.

Više u Prvenstvo BiH Ž