Connect with us

Prvenstvo BIH (M)

Igokea i Spars slavili pobjede kao gosti, Široki i Mladost kao domaćini

Utakmicama nedjeljnog programa kompletirano je šesto kolo košarkaške lige BiH.

Košarkaši Igokee rezultatom 71:65 savladali su kao gost Slobodu u Tuzli u susretu 6. kola košarkaškog prvenstva BiH.

Keenan Evans zabilježio u gostujućem timu je ubacio 17 poena, uz 5 skokova i 3 asistencije, dok je Dejan Janjić za domaće zabilježio 16 poena i 5 skokova.

Široki je savladao ekipu Bratunac TRB rezultatom 88:64. Fantastičnu košarku u GSD Pecara gledalo je oko 1.000 gledalaca, a domaći navijači su imali i razlog za slavlje na kraju susreta.

Najefikasniji pojedinci u pobjedničkoj ekipi bili su Dario Drežnjak i Filip Kraljević sa po 17 poena, dok je Jure Zubac dodao 11 poena i uhvatio šest skokova. Sa druge strane u ekipi Bratunca najefikasniji igrač bio je Nikola Gajić sa 17 poena, pet asistencija i šest skokova.

Mladost je na svom parketu savladala ekipu Proma rezultatom 79:75.

Gojko Sudzum sa 19 poena je bio najefikasniji u domaćem timu, a pratili su ga Stefan Mijović sa 16 poena, te Srđan Gavrić sa 12. Najefikasniji kod gostiju bio je sjajni Ervin Carable sa 23 poena.

Sparsi su kao gosti savladali Čapljinu rezultatom 78:68.

Adin Vrabac sa 20 poena, Enis Memić sa 12 i Nedim Buza sa 11 postignutih poena bili su najefikasniji u pobjedničkom timu, dok je Vladimir Ivelja sa sa 20 postignutih poena bio najefikasniji u ekipi Čapljine.

Više u Prvenstvo BIH (M)