Connect with us

Prvenstvo BIH (M)

Favoriti uvjerljivi, drama u Trebinju

Promo iz Donjeg Vakufa se hrabro suprotstavio Leotaru u Trebinju. Domaći su tek nakon dva produžetka uspjeli da savladaju žilave goste i tako stignu do šeste pobjede sezone koja ih ostavlja u vrhu tabele.

Na kraju, Trebinjci su slavili pobjedu 116:111, a do pobjede ih je doveo ponovo dvojac Marko Rikalo (34 poena) i Dejan Šakotić (26 poena). Kod gostiju Ervin Carable je ubacio 35 poena, a Nedim Mustafica je dodao 22.

Bratunac je na krilima Nikole Gajića i Mladena Pantića, koji su ubacili po 19 poena stigao do lagane pobjede nad mostarskim Zrinjskim kod kuće, 99:77. Od prve minute su Bratunčani bili bolji rival na parketu i na kraju stigli do zaslužene pobjede. Kod Plemića, Krsto Bjelica je ubacio 15 poena, a Ted Kapita i Stefan Glogovac po 14.

Ni Sparsi nisu imali problema na svom terenu. Savladali su Mladost iz Mrkonjić Grada 90:73. Najefikasniji je bio Kenan Kamenjaš sa 18 poena, a Nedim Buza je ubacio 16. Imran Polutak je stao na 15. Kod Mladosti, Stefan Mijović je stao na 16.

Sigurna je na svom terenu bila i Sloboda, koja je savladala Čapljinu 81:68. Svoje veče je imao Dejan Janjić (22 poena i 9 skokova), a tek nešto manju ulogu imao je Fahrudin Manjgafić (21 poen i 5 skokova). Kod gostiju, Boungei Preston je ubacio 20 poena, a Matija Milin 18.

Jedinu gostujuću pobjedu je slavio Široki, kod Vogošće 85:78, dok je preostalo da se odigra duel Igokee i Kaknja.

Više u Prvenstvo BIH (M)