Connect with us

Reprezentacija

Ženska košarkaška reprezentacija BiH večeras u Skoplju igra protiv Sjeverne Makedonije

Nakon pobjede nad Belgijom u četvrtak (87:81), žensku košarkašku reprezentaciju BiH očekuje utakmica drugog kola kvalifikacija za Eurobasket 2023 protiv Sjeverne Makedonije u Skoplju.

Naše Zmajice jutros će odraditi još jedan šuterski trening u skopskoj dvorani Kale, gdje će večeras igrati s domaćom selekcijom.

Makedonke su u prvom kolu pretrpjele ubjedljiv poraz u Njemačkoj (73:41), ali sada će biti jače za naturalizovanu Amerikanku DeWannu Bonner, inače saigračicu reprezentativke BiH Jonquel Jones u WNBA timu Connecticut Sun. Opuštanju nema mjesta, toga su savršeno svjesne i bh. košarkašice.

Spremile smo se koliko smo mogle u ovih nekoliko dana za Sjevernu Makedoniju. Favoriti smo, ali nikoga ne podcjenjujemo. Vjerujem da ćemo ostvariti pobjedu, kao i prije nekoliko dana protiv Belgije“, ističe reprezentativke BiH Matea Tavić.

Selektor Goran Lojo računa na sljedeće igračice u večerašnjem meču: Nikolina Babić, Anđela Delić, Nikolina Delić, Milica Deura, Dragana Domuzin, Nikolina Džebo, Miljana Džombeta, Sara Heljić, Jonquel Jones, Nedžla Kovačević, Milina Mišeljić i Matea Tavić.

Utakmica Sjeverna Makedonija – BiH počinje u 19 sati, uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 1.

Više u Reprezentacija