Connect with us

Top News

Trojac iz Bosne i Hercegovine na samitu FIBA-e u Sloveniji

Trojac iz Bosne i Hercegovine Renata Šabanović, košarkašica ZKK RMU Banovići, Tamara Radulović, mlada sudinica iz Banje Luke i Jasna Sliško, trenerica iz ŽKK RMU Banovići, predstavljale su Bosnu i Hercegovinu na 13. FIBA European Women’s Basketball Summitu, koji se održao u Sloveniji.

FIBA ​​Evropski ženski košarkaški Samit nudi jedinstvenu priliku da se poboljšaju mnoge sposobnosti u internacionalnom okruženju, a godišnji kamp koji se prethodno vodio pod imenom FIBA Europe U15 Girls’ Camp organizuje FIBA u saradnji sa košarkaškim Savezom Slovenije.

Mlade košarkašice su pod budnim okom ženskih trenera, a također je organizovano i putovanje u pećinu Postojna kao i vrijeme provedeno na slovenskoj obali.

Samit uključuje niz dodatnih ciljeva osim razvoja ženskih igračica, a ovakav zajednički nastup također pruža priliku zainteresovanim stranama u ženskoj košarkaškoj utakmici da se skupe i da razgovaraju o pravcu u sportu za koji su se opredijelili.

Po završetku kampa dodjeljene su brojne nagrade igračima, trenerima i sudijama, koji su se isticali uključujući MVP-a kao i nagradu za najbolju ekipu, najboljeg trenera i najboljeg sudiju na kampu.

Više u Top News