Connect with us

Top News

FIBA odlučila: U16 Evropsko prvenstvo za A, B i C diviziju odgođeno za sljedeću godinu

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine, 14.aprila 2020. godine zaprimio je zvanično pismo potpisano od strane Kamila Novaka izvršnog direktora FIBA Evropa, takođe adresirano na košarkaške federacije Andore, Austrije, Bugarske, Gruzije, Gibraltara, Grčke, Mađarske, Izraela, Kosova, Litvanije, Sjeverne Makedonije, Portugala, Rumunije, San Marina i Turske, kao organizatore U16 Evropskih prvenstava za A, B i C divizije.

Prenosimo sažetak s najvažnijim dijelovima pisma, a s kojima želimo upoznati sportsku javnost u našoj zemlji.

FIBA s velikom pozornošću na dnevnoj bazi prati globalnu epidemiološku situaciju nastalu pojavom korona virusa (COVID-19) i na temelju činjeničnog stanja, Board FIBA Evropa, 7.aprila 2020. godine donio je Odluku o otkazivanju svih ljetnjih sportskih događaja u 2020. godini, a koja se odnosi na organizaciju svih U16 Evropskih prvenstava A, B i C divizije.

Board FIBA Evropa je zaključio, da će svi zakazani sportski događaji u 2020.godini biti prolongirani za 2021.godinu, kada se za to steknu svi uvjeti. Precedure za kandidature će biti otvorene u jesen 2020.godine.

Neke od navedenih košarkaških federacija su uputile službene informacije prema FIBA Evropa, te su ukazale na niz problema i izazova s kojim su se suočili otkazivanjem navedenih sportskih događaja.

Sve zaprimljene informacije koje se referiraju na neodržavanje navedenih sportskih događaja Board FIBA Evropa će razmatrati na sastanku koji je planiran u mjesecu maju 2020.godine.

Iskreno se nadamo da ćete biti među onima s kojima ćemo sarađivati u 2021.godine, navodi se na kraju pisma.

Više u Top News