Connect with us

Prvenstvo BiH M

Sparsi, Sloboda, Bratunac, Široki i Čapljina upisali pobjede na svom parketu

Spars Realway su pregazili ekipu KK Leotar rezultatom 84:65. Najefikasniji pojedinac susreta bio je Nedim Buza sa 20 poena, dok su osim njega dobru partiju odigrali Imran Polutak sa 16 poena i sedam skokova, te Kenan Kamenjaš sa 12 poena i sedam asistencije. U poraženoj ekipi najbolji pojedinac utakmice bio je Marko Rikalo sa 14 poena.

OKK Sloboda je došla do pobjede protiv KK Mladost Mrkonjić Grad. Konačan rezultat utakmice glasio je 98:66. Fantastičanu utakmicu odigrao je novi košarkaš Slobode, Robert Rikić, koji je postigao 25 poena i uhvatio sedam skokova. Osim njega odličnu partiju je odigrao i Sani Čampara sa 13 poena, osam skokova i pet asistencija. U ekipi Mladosti najefikasniji pojedinci bili su Aldin Muflizović i Đorđe Aleksić sa po 13 poena.

KK Bratunac je slavio na svom parketu protiv KK Promo Donji Vakuf. Konačan rezultat utakmice glasio je 97:89. Odličan susret odigrao je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Nikola Gajić sa 23 poena i devet asistencija, a osim njega istakao se Dejan Ćup sa 17 poena i osam skokova. U poraženoj ekipi fantastičan susret je odigrao Carable Ervin II, koji je postigao 31 poen i podijelio osam asistencija.

KK Široki je furiozno slavio protiv HKK Zrinjski sa 90:76. Široki je do pobjede predvodio Mateo Drežnjak sa 25 poena, dok je Ivan Karačić zabilježio double-double učinak sa 14 poena i 13 skokova. U ekipi Zrinjskog Tihomir Vranješ je postigao 19 poena, dok je Stefan Glogovac postigao 16 poena i uhvatio devet skokova.

HKK Čapljina je došla do pobjede u triler završnici protiv KK Kakanj. Rezultat na kraju susreta je glasio 73:70. Kakanj je ispustio veliko vodstvo u posljednjoj četvrtini, koju su izgubili sa čak 22:7. Najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi bili su Milan Luzaić i Matija Milin sa po 16 poena. U poraženoj ekipi Jovan Đorđević-Marinković je imao double-double učinak sa 16 poena i 11 skokova.

Posljednji susret ovoga kola igra se večeras između KK Igokea i KK Vogošća

Više u Prvenstvo BiH M