Connect with us

Prvenstvo BiH M

Sloboda uspješnija od Spars Realwaya, Zrinjskom derbi začelja, Promo uspješan u Kaknju

Zrinjski je pokazao svu svoju snagu u ovom kolu protiv Vogošće pregazivši je sa 139:74. Najbolju utakmicu u redovima Plemića odigrali su Dragan Džajić sa 25 poena, Stefan Glogovac sa 18 poena i Omar Pajić sa 15 poena. U poraženoj ekipi igrali su Mujo Tuljković sa 28 poena.

KK Promo Donji Vakuf je u triler završnici savladao Kakanj sa 77:79. Nevjerovatan finiš utakmice je omogućio pobjedu gostima, a oni su u četvrtoj četvrtini slavili sa 13:30. Najefikasniji pojedinac bio je Carable Ervin II sa 21 poenom, dok je sa druge strane Haris Ćurevac postigao 20 poena.

Čapljina je stigla do nove pobjede savladavši Leotar rezultatom 87:79. Čapljinu je do pobjede predvodio maestralni Bungei Preston sa 22 poena i 20 skokova, dok je sa druge strane Marko Rikalo brojao do 24.

Široki Brijeg je sigurno došao do nove pobjede, a njihova nova žrtva bila je ekipa Mladosti iz Mrkonjić Grada koja je poražena sa 99:81. Najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi bili su Mateo Čolak i Filip Kraljević sa 16 poena, dok je u poraženoj ekipi najbolji bio Gojko Sudžum sa 18 poena.

U derbiju kola u nedjelju Sloboda je savladala ekipu Spars Realwayja. Konačan rezultat glasio je 87:75. Sloboda je do pobjede došla uz odličnu partiju Fahrudina Manjgafića sa 16 poena, dok je sa druge strane Adin Vrabac odigrao fantastično i zabilježio 13 poena i 14 skokova.

Više u Prvenstvo BiH M