Connect with us

Prvenstvo BiH M

Pobjeda Širokog u derbiju, Spars Realway, Sloboda i Bratunac sigurni na svom terenu

Košarkaši Širokog su u derbiju 11. kola Lige 12 savladali Leotar u Trebinju rezultatom 85:65 i tako došli na prvu poziciju sa devet pobjeda i dva poraza.

Široki je do pobjede vodio Mateo Drežnjak sa 17 poena, pet asistencija i tri skoka dok je Mateo Čolak dodao 13 uz četiri skoka i tri asistencije. Kod Trebinjaca Marko Rikalo je postigao 16 poena uz četiri asistencije i tri skoka dok je Aleksandar Andrejević dodao 14 poena uz sedam skokova i dvije asistencije.

Bratunac je pred svojim navijačima pobijedio Mladost rezultatom 90:82 i to zahvaljujući sjajnoj posljednjoj četvrtini koju su dobili 24:12.

Nikola Gajić ih je vodio do trijumfa sa 28 poena, 11 skokova i pet asistencija, a Dejan Ćup je dodao 19 uz deset skokova i četiri asistencije. Goran Vučićević je postigao 17 poena uz tri skoka i dvije asistencije, a još je dvocifren bio Radenko Pilčević sa 12 poena, sedam asistencija i četiri skoka. U redovima Mladosti najbolji su bili Stefan Mijović i Gojko Sudžum sa po 18 poena dok je irovljev susret završio sa deset poena, pet asistencija i tri skoka. Mijović je imao pet skokova, a Sudžum tri asistencije i dva skoka.

Spars Realway je došao do nove pobjede protiv Vogošće. Sparsi su fantastičnom košarkom slavili sa 42 poena razlike, a konačan rezultat je glasio 108:66.

Kroz cijeli tok utakmice Spars Realway nije dopustio Vogošći da vrati utakmicu u egal. Najefikasniji susret odigralo je nekoliko igrača, a najviše su se istakli: Nedim Buza sa 22 poena, Imran Polutak sa 15 poena, dok su po 14 poena postigli Kenan Kamenjaš i Darrion Strong Moore. U ekipi Vogošće istakao se kapiten Mujo Tuljković sa 17 poena, a dvocifren učinak zabilježili su još Filip Njegovanović sa 12 poena, Haris Genjac sa 11 poena i Amar Balić sa deset poena.

Sloboda je došla do nove pobjede protiv ekipe Kaknja rezultatom 74:64.

Najefikasniji pojedinac u redovima pobjedničke ekipe Walther Denzel Gregg sa double-double učinkom od 17 poena i deset skokova. Osim njega u redovima domaće ekipe su se istakli i Fahrudin Manjgafić sa 16 poena i sedam skokova, dok je Sani Čampara dodao 14 poena. U redovima poražene ekipe najbolji susret je odigrao Jovan Đorđević-Marinković sa 17 poena, dok je poen manje upisao Adnan Arslanagaić, koji je pored toga uhvatio pet skokova i podijelio tri asistencije.

Više u Prvenstvo BiH M