Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Održana press-konferencija povodom nastavka Lige mladih

Liga mladih za košarkaše i košarkašice, nakon pauze uzrokovane pogoršanom epidemiološkom situacijom, uskoro se nastavlja.

Takmičenje se organizira za U-14, U-16 i U-18 kategorije, uz podršku USAID-a i Sportskih igara mladih kao partnerom projekta “Fer igra za fer djetinjstvo”.

Tim povodom upriličena je press-konferencija u organizaciji Košarkaškog saveza BiH, na kojoj su se medijima obratile članice ženske reprezentacije BiH Anđela Gligić i Dragana Domuzin, zatim selektor Goran Lojo, kao i tim-menadžer reprezentacije Razija Mujanović.

Pomenute reprezentativke upravo su se kroz nastupe u Ligi mladih svojevremeno izborile za poziv u omladinske selekcije, a sada su članice našeg najboljeg nacionalnog tima.

Gligić i Domuzin su naglasile značaj samog takmičenja za sve dječake i djevojčice koje se žele baviti sportom, dok je Razija Mujanović konstatovala kako put prema vrhunskim rezultatima zapravo kreće od najranijeg uzrasta, a upravo takva prilika se pruža svim učesnicima Lige mladih.

Selektor Goran Lojo je istakao:

“Liga mladih je svakako projekt koji zaslužuje svaku pažnju i pohvale. Može predstavljati važnu stepenicu za svakog mladog košarkaša, vjerujem da ne trebam posebno naglašavati koliko je značajno na vrijeme krenuti sa bavljenjem sportom. Ovom prilikom se također zahvaljujem USAID-u na podršci koju su pružili”, kazao je šef stručnog štaba naših Zmajica, koje narednog mjeseca očekuje nastup na Eurobasketu.

Kalendar i datumi odigravanja Lige mladih bit će poznati u narednih sedam dana, nakon što članice KSBiH dostave imena predstavnika u takmičenju.

Više u Vijesti iz KS BIH