Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Košarkaški savez Francuske potvrdio, utakmicama Zmajica na EP moći će prisustvovati više od 3.000 gledalaca

Košarkaški savez Francuske ranije je najavio, a sada i ozvaničio odluku da utakmice grupa C i D predstojećeg Eurobasketa za žene, koje će se narednog mjeseca igrati u strasburškoj dvorani Rhenus Sport, budu organizovane uz prisustvo gledalaca na tribinama.

Podsjećamo, upravo u Strazburu nastupat će ženska košarkaška reprezentacija BiH (grupa C), stoga je ovo svakako sjajna vijest za sve naše navijače koji žele gledati uživo mečeve i podržati Zmajice.

“Oduševljeni smo mogućnošću da ugostimo publiku u Strazburu. Sve će biti na svom mjestu kako bismo upriličili jednu lijepu košarkašku priredbu, naravno uz poštovanje svih predviđenih mjera… Znam i da će gledaoci pozitivno odgovoriti. Jedva čekamo da vidimo njih i igračice zajedno na jednom mjestu”, istakao je predsjednik Košarkaškog saveza Francuske Jean-Pierre Siutat.

Upravo je KS Francuske, u saradnji sa tamošnjim Ministarstvom sporta i lokalnim vlastima, priredio i protokol za sve koji žele prisustvovati utakmicama Evropskog prvenstva za košarkašice u Strazburu. Kapacitet dvorane Rhenus Sport inače je 5.600 mjesta, ali kako bi se ispoštovali epidemiološki propisi svaki meč će moći posmatrati s tribina najviše 3.600 gledalaca, što je i dalje svakako impresivna brojka u aktuelnim okolnostima.

Ulaznice su ponuđene u različitim paketima, po cijenama od sedam eura i više. Mogu se kupiti online putem ovog LINKA.

Raspored utakmica grupe C:

17. juni:

BiH – Belgija (15 sati)

Slovenija – Turska (18)

18. juni:

Turska – BiH (12)

Belgija – Slovenija (15)

20. juni:

BiH – Slovenija (12)

Turska – Belgija (15)

 

Foto: FIBA

Više u Vijesti iz KS BIH