Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Delegacija iz Australije posjetila KSBiH

Delegacija iz Australije posjetila je danas Košarkaški savez Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Počasni konzul BiH u ovoj dalekoj zemlji Amir Šahinović i Haris Jackman, pokretač akcije na platformi GoFundMe čiji je cilj finansiranje smještaja ženske reprezentacije tokom Svjetskog prvenstva, u razgovoru s generalnim sekretarom KSBiH Amerom Čolanom izrazili su zadovoljstvo prikupljenim sredstvima i konstatovali kako jedva čekaju dolazak Zmajica u Sidnej.

Ovom prilikom su također istakli kako će izabranice selektora Gorana Loje imati i značajnu podršku s tribina na utakmicama SP, s obzirom na veliki interes bh. građana u Australiji za historijski nastup naše reprezentacije na najvećoj planetarnoj smotri košarkašica.

“Prije svega, dugujemo veliku zahvalnost našoj dijaspori u Australiji za pomoć, na čelu sa gospodom Šahinovićem i Jackmanom. Zahvaljujući svima njima, više ne moramo brinuti o ogromnim troškovima smještaja ženske selekcije. Radujemo se susretu s našim Bosancima i Hercegovcima i tokom Svjetskog prvenstva, ne sumnjam da će biti naš šesti igrač i navijati kako to samo oni znaju”, istakao je generalni sekretar Čolan nakon današnjeg sastanka.

Više u Vijesti iz KS BIH