Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Bosnić: Veoma smo sretni, naročito zbog načina na koji smo ostvarili plasman na Eurobasket

Vedran Bosnić je bio veoma zadovoljan nakon današnje historijske pobjede nad Grčkom (84:69). U obraćanju na press konferenciji selektor Zmajeva je kazao:

“Čestitam mojim igračima jer su napravili nevjerovatan posao. Zadržali smo Grke na ispod 70 poena i pobijedili ih po prvi put u historiji, što je zaista fenomenalno. Sjajna utakmica za nas, kontrolisali smo veći dio meča, bili bolji u svakoj četvrtini. Bili smo veoma motivisani iako smo već osigurali plasman na EP, ali zadržali smo fokus kao što smo ga imali i u ‘balonu’ u Sarajevu. Veoma sam sretan”, priznao je naš selektor, dodavši:

“Nismo sedam godina bili na Evropskom prvenstvu. Kada sam tek preuzimao ovu poziciju bio sam veoma motivisan da uradim sve što mogu kako bih usrećio narod u mojoj domovini. Veoma smo sretni, naročito zbog načina na koji smo ostvarili plasman na Eurobasket. Naša grupa je jedna od najtežih u ovim kvalifikacijama, ali momci su odradili veliki posao”, izjavio je Bosnić.

John Roberson je odigrao još jednu dobru partiju u dresu reprezentacije, a na press konferenciji je istakao da mu je velika čast što nosi dres naše selekcije.

“Bila je sjajna utakmica. Igrali smo srcem, na pravi način. Dijelili loptu u napadu, igrali čvrsto u odbrani. Za mene je čast biti dio ovoga, igrati za BiH, s ovim nevjerovatnim momcima. Vidjeti koliko svima znače ove pobjede i stvaranje historije. Ovo je definitivno jedan od najvećih uspjeha u mojoj karijeri”, rekao je Roberson.

Više u Vijesti iz KS BIH