Connect with us

Vijesti iz reprezentacije

Žuto-plavi vikend: Sjajan učinak Alibegovića u Virtusu

Košarkaški reprezentativci BiH već uveliko su krenuli sa nastupima za klubove u kojim nastupaju, a donosimo vam kratki rezime njihovih nastupa tokom prethodnih sedam dana.

Amar Alibegović je u pobjedi Virtus Rome protiv Fortituda za 27 minuta postigao 17 poena uz devet skokova i asistenciju. Šutirao je Alibegović 4/9 za dva, te 2/2 za tri.

Playmaker Novog Pazara Adi Zahiragić je u srbijanskoj košarkaškoj ligi postigao devet poena za 27 minuta, te tri skoka uz asistenciju dok se u ABA dva ligi nije upisao u strijelce za osam minuta. Košarkaš Mege Bemaxa Edin Atić je za 29 minuta postigao 12 poena uz deset skokova, te dvije asistencije, a za dva je šutirao 4/6 dok je sa linije za slobodna bacanja šutirao 1/5. Bacanja je šutirao 1/4.

Miralem Halilović je u porazu Orleansa za 20 minuta postigao 14 poena uz šest skokova i tri asistencije, šutirao je 5/7 iz igre, a sa linije za slobodna bacanja je šutirao 4/4. Amar Gegić i Sani Čampara su sa Slobodom imali dvostruki program prethodne sedmice. Prvo je Gegić u ABA dva ligi za 31 minutu postigao 13 poena uz sedam skokova i pet asistencija, a u prvenstvu BiH je za 26 minuta postigao 14 poena uz pet skokova i četiri asistencije. Sani Čampara je u ABA dva ligi za 36 minuta postigao 16 poena uz tri skoka i asistenciju dok je u domaćem prvenstvu za 23 minute postigao 13 poena uz sedam skokova i pet asistencija.

I Adin Vrabac, Nedim Buza i Kenan Kamenjaš su imali dvostruki program prethodne sedmice. Vrabac je u ABA dva ligi za 24 minute postigao deset poena uz dva skoka dok je Kamenjaš za 38 minuta postigao 20 poena uz 11 skokova i asistenciju, a Buza je za 21 minutu postigao dva poena uz tri skoka i asistenciju. U prvenstvu BiH, Vrabac je za 27 minuta postigao devet poena uz po tri skoka i asistenciju, a Buza je za 23 minute imao učinak od 12 poena, sedam skokova i dvije asistencije dok je Kamenjaš za 26 minuta postigao šest poena uz dva skoka.

Almir Hasandić je u pobjedi Vevey Riviere postigao 16 poena za 29 minuta uz četiri skoka i tri asistencije dok je Ibrahim Durmo za Prievidzu postigao 17 poena uz sedam skokova za 18 minuta. Aleksandar Lazić je u ABA ligi protiv Budućnosti postigao četiri poena uz sedam skokova za 12 minuta dok se Emir Sulejmanović nije upisao u strijelce za Bilbao.
Ismet Sejfić je sa Sutjeskom postigao sedam poena protiv Slobode uz šest skokova dok je Amerikanac John Roberson postigao 26 poena za 28 minuta uz deset asistencija i četiri skoka. Džanan Musa je prethodnih sedmica nastavio sa pripremama za NBA ligu, te je pružao veoma dobre partije za Brookklyn Netse dok Haris Delalić, Obrad Tomić i Njegoš Sikiraš nisu nastupali za svoje timove.

Više u Vijesti iz reprezentacije