Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Zmajevi danas igraju svoj prvi meč na Eurobasketu 2022

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine današnjom utakmicom protiv Mađarske započinje nastup na Eurobasketu.

Susret se igra u ranom dnevnom terminu (14.30 sati) u Koln Areni i ujedno će biti prvi meč grupe B u kojoj se, pored naših Zmajeva i Mađara, još nalaze selekcije Francuske, Slovenije, Litvanije i domaćina Njemačke.

Stručni štab i košarkaši reprezentacije BiH naglašavaju da je upravo današnji susret ključni za našu ekipu na EP. No, radi se o izuzetnom neugodnom protivniku.

Iznenadili su me Mađari sjajnim utakmicama protiv Litvanije i Češke u kvalifikacijama. Pobijedili su Češku u gostima i stvarno su me iznenadili jer nisam znao da su tako na visokom nivou. Gledali smo i snimke utakmica i vidjeli da igraju organizirano. Biće to teška utakmica, ali spremni smo da se borimo i počnemo Eurobasket pobjedom”, kaže kapiten Zmajeva Miralem Halilović.

Pravdu će dijeliti Marius Ciulin (Rumunija), Igor Mitrovski (Sjeverna Makedonija), Alain Steffes (Luksemburg) i IvorMatejek (Češka Republika). Meč možete pratiti u direktnom prijenosu na Sport Klubu.

 

Više u Vijesti iz KS BIH