Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Ženska reprezentacija BiH obavila posljednji trening pred sutrašnju utakmicu protiv Kanade

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je obavila posljednji trening u Ookini Areni u Osaki pred sutrašnju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Kanade.

Punim intenzitetom treniralo je svih 11 košarkašica koje trenutno ima na raspolaganju selektor Goran Lojo (nakon odlaska Marice Gajić zbog povrede), a sjajna atmosfera među ovim djevojkama ionako se podrazumjeva.

Stručni štab našeg nacionalnog tima obavio je i detaljnu analizu igre kanadske selekcije, s akcentom na jučerašnju utakmicu protiv Japana (pobjeda domaćih igračica u produžetku od 86:79). To je ujedno bila prva utakmica španskog stručnjaka Victora Lapene (inače trenera Fenerbahcea) na klupi Kanade.

Na sinoćnjoj utakmici uvjerili smo se koliko su snažne selekcije Japana i Kanade. Evidentna je fizička dominacija kanadske ekipe, a njihov kvalitet oslikava i visok plasman na FIBA rang-listi (četvrti). Međutim, mi smo ovdje došle da se borimo, da damo sve od sebe i da pobjeđujemo. Zbog toga smo u Osaki“, kaže reprezentativka BiH Nikolina Džebo.

Utakmica BiH – Kanada igra se sutra u sedam sati ujutro po našem vremenu, uz direktan televizijski prijenos na kanalu Sport Klub 1.

 

 

Više u Vijesti iz KS BIH