Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Ženska košarkaška reprezentacija BiH danas u četvrtfinalu Eurobasketa igra protiv domaćina Francuske

Ženska košarkaška reprezentacija BiH danas igra najvažniju utakmicu u svojoj historiji.

Po prvi put, Zmajice su u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, među osam najboljih ekipa kontinenta, a sada imaju priliku otići i korak dalje.

Međutim, treba biti svjestan i činjenice da je protivnik najteži mogući. Francuska je jedan od domaćina EP i prvi favorit za trofej, s obzirom da je ova selekcija u dosadašnjem dijelu Eurobasketa pokazala najviše.

Francuskinje su se prošetale grupnom fazom, sve protivnike savladale s 20 i više poena razlike. Apsolutna velesila u ženskoj košarci koja će danas imati i podršku s tribina dvorane Rhenus Sport u Strasbourgu, gdje je dozvoljeno prisustvo 3.600 gledalaca (od ukušnog kapaciteta od 5.600).

Bh. selektor Goran Lojo dobro zna pred kakvim rivalom stoje njegove Zmajice, ali također i da uloga autsajdera nosi određene prednosti.

“Izaći ćemo na teren i dati sve od sebe, kao i uvijek dosad. Psihički smo rasterećeni, bez rezultatskog pritiska protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta. Želimo pokazati da možemo igrati lijepu košarku. Bez obzira na ishod meča, u Valenciji nam slijedi nastavak borbe za ulazak u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo”, ističe Lojo u izjavi za zvaničnu stranicu KSBiH.

Utakmica Francuska – BiH počinje u 18 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Sport Klub 1.

Više u Vijesti iz KS BIH