Connect with us

Reprezentacija

Vedran Bosnić: Bitno nam je da provedemo vrijeme zajedno i vidimo koliko ko može

Selektor Bosne i Hercegovine, Vedran Bosnić, počeo je danas sa okupljanjem košarkaša za predstojeći turnir u Kini, koji će biti odlična provjera za naše momke.

On ističe da je bitno da igrači daju maksimum i da budu motivisani za ovaj turnir.

– Vidjeli ste spisak, 17-18 igrača koji su tu, ili danas ili sutra najkasnije će biti tu. Neki imaju problema iz privatih razloga. Uglavnom svi će doći sa spiska. Meni je bitno da su igrači motivisani, da daju maksimum i da ih vidimo u Kini, rekao nam je Vedran Bosnić, pa se osvrnuo na novog naturalizovanog Amerikanca u našim redovima, Johna Robertsona.

– On dolazi u nedjelju dva dana ovdje. Moj igrač, ja sam ga trenirao na njegovom početku karijere u Sodertaljeu u tri godine. Bili smo prvaci tri godine, bio je prvak u Francuskoj, MVP prvenstva, igrao je za ASVEL. Playmaker je koji može igrati combo poziciju, sa jako dobrim šutem, jako dobrom igrom pick and rolla. Jako pozitivna osoba, jako karakterna osoba. Treba nam on. Ja znam koliko može dati i sigurno će nam pomoći. Razgovor sa njim je trajao tri sekunde. Znači, da li bi igrao i to je to. On neće ići u Kinu, tu je samo da sredi papire i vraća se kući.

Protivnici koje Bosnić za sada zna su B reprezentacije Kine, Italije i SAD.

– Znamo da igramo protiv kineske B reprezentacije, neki od tih igrača će igrati Svjetsko prvenstvo u A reprezentaciji, italijanska B reprezentacija, američka reprezentacija sa koledž igračima i vjerovatno ćemo dobiti još neke reprezentacije. To su protivnici različitih stilova. Iskreno da vam kažem za mene je najvažnije je bilo da igrači provedu zajedno i da odemo nigdje da igramo utakmice i da svi dobiju šanse. Sa kim igramo, to je manje važno.

Ističe i da je gledao finale prvenstva BiH, te da tu ima jako zanimljivih igrača za reprezentaciju.

– Žao mi je što Drežnjak nije tu. On je igrao sjajno finale. Te utakmice su bile jako kvalitetne, ima igrača koji mogu da igraju. Žao mi je što ne mogu svi da dođu. Neka imena nisu mogli iz klupskih, privatnih razloga ili nekih povreda

Više u Reprezentacija