Connect with us

Reprezentacija

U16 selekcija krenula sa pripremama za Evropsko prvenstvo u Italiji

U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine u košarci okupila se u petak u Zenici.

Okupljanjem su i zvanično započele pripreme za Evropsko prvenstvo A divizije koje se održava u italijanskim Udinama.

Reprezentativci i stručni štab su se okupili u Đačkom domu u Zenici, a selektor reprezentacije Admir Prašović se odlučio za sljedećih 16 košarkaša:

Ante Čović i Danijel Puce (KK Pepi Sport), Zinedin Mulić, Danijel Rebić iAmsal Delalić (OKK Spars), Aleksanadar Smiljanić i Stefan Radinović (KK Hunters), Aleksa Stanišić i Veljko Arnaut (OKK Igokea), Gabriel Čolak (HKK Široki), Nikola Ješić i Stefan Samardžija (KK Budućnost), Aldin Mujezinović (KK Lions), Boris Milić (KK Mega Bemax), Vuk Bojanić (OKK Leotar) i Dino Merdanović (KK Kengur).

Stručni štab U16 reprezentacije pored selektora Prašovića čine i treneri Filip Novak (HKK Zrinjski) i Eldar Kavgić (KK Burch Igman), te fizioterapeut Azur Mehanović (OKK Sloboda).

U pripremnom periodu planirano je učešće na turniru u Zenici, te odigravanje prijateljskih utakmica u Podgorici 25. i 26. jula 2019. godine.

U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine je prošle godine uspjela izboriti povratak u A diviziju i svakako da na ovom prvenstvu žele da sačuvaju mjesto među najboljim evropskim reprezentacijama.

Više u Reprezentacija