Connect with us

Vijesti iz KS BIH

U Sidneju traju pripreme za gala večeru u čast Zmajica

U čast ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u subotu 24. septembra bit će upriličena donatorska gala večera u Sidneju.

Riječ je o priredbi u organizaciji Bosanaca i Hercegovaca koji žive i rade u Australiji. Svi oni na svoj način su pomogli finansiranje priprema i boravka naših Zmajica u ovoj dalekoj zemlji, gdje učestvuju na Svjetskom prvenstvu. Naglašavaju kako su ponosni što će biti domaćini najboljim bh. košarkašicama.

Potvrđen je dolazak 540 zvanica. Tu će biti sama krema Sidneja, naši uspješni ljudi, ali i svi ostali koji su željeli dati doprinos i podržati našu reprezentaciju. Večera se održava u klubu Marconi, jednom od najekskluzivnijih objekata u ovom kraju svijeta. Specijalne gošće bit će, naravno, Zmajice, koje će biti tu sa nama u skladu s vremenom koje im bude na raspolaganju”, govori organizator gala večere Sanel Begić, inače vlasnik ugledne kompanije Austral Interiors.

Predviđen je bogat kulturno-umjetnički program, kao i aukcija dresova i suvenira reprezentacije BiH, otkriva bivši ambasador naše zemlje u Australiji Mirza Hajrić, voditelj manifestacije.

Počasni konzul BiH u Australiji Amir Šahinović, koji je u svakodnevnom kontaktu s generalnim sekretarom Košarkaškog saveza BiH Amerom Čolanom planirao brojne aktivnosti tokom boravka bh. selekcije u Sidneju, ističe kako je riječ o jedinstvenom skupu kakav nije upriličen decenijama.

“Posebno mi je drago što je dolazak košarkašica ujedinio sve Bosance i Hercegovce ovdje u Australiji, bez obzira iz kojeg kraja naše domovine dolaze. Nema podjela. Na gala večeri će, stoga, biti samo jedno važno – da nosite BiH u srcu i navijate za Zmajice”.

Više u Vijesti iz KS BIH