Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Stop nasilju nad ženama: Mozzart i bh. košarkašice poslali važnu poruku

Globalna kampanja “16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja” odjekivala je širom svijeta od 25. novembra do danas, a kompanija Mozzart dala je svoj doprinos i ove godine. Inicijativu su podržale i članice Ženske košarkaške reprezentacije BiH koje su, zajedno sa Mozzartom, jednoglasno poručile: Stop nasilju nad ženama!

Kada je u pitanju rodno zasnovano nasilje, crna statistika u BiH ne jenjava. U kompaniji Mozzart se godinama unazad trude da doprinesu zasutavljanju ovog društvenog problema.

Kroz projekat “Stop nasilju nad ženama u BiH”, koji provode u saradnji sa Agencijom za ravnopravnost spolova BIH i Gender Centrom Federacije, kontinuirano pružaju podršku Sigurnim kućama širom naše zemlje- cijele godine, a ne samo tokom “16 dana aktivizma”.

Tako su i ove godine posjetili Sigurne kuće u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Modriči i Bihaću, te Sigurni stan u Goraždu, a štićenicama ovih ustanova uručili vrijedne robne i novčane donacije. U narednom periodu planiraju da upute podršku na adrese još nekoliko Sigurnih kuća širom naše zemlje.

Pomoć regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću proteklih godina stigla je na adrese brojnih Sigurnih kuća u BiH, a ovu plemenitu misiju podržale su i poznate ličnosti iz svijeta sporta i drugih oblasti.

Više u Vijesti iz KS BIH