Connect with us

Reprezentacija

Slaviša Ožegović: Utakmica protiv Latvije je najteži ispit za nas

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, današnjim duelom protiv selekcije Latvije otvorit će takmičenje na Evropskom prvenstvu A divizije, kojem je domaćin glavni grad Bosne i Hercegovine.

Slaviša Ožegović, selektor naših košarkašica, smatra da je period koji je iza njegovog tima protekao u kvalitetnom radu i daje ekipa u ovom momentu spremnija nego u periodu kada je počelo okupljanje.

Nakon više od mjesec dana priprema stigli smo do samog početka Evropskog prvenstva. Kako biste ocijenili period koji je za nama?

– Mi smo se okupili 1. juna i počeli sa radom baziranim na početku na fizičkim pripremama, a potom smo ih pretvorili u tehničko-taktičke pripreme. Tokom priprema smo odigrali i tri utakmice, dvije sa Srbijom i jednu sa Hrvatskom, u kojim smo upisali poraze, ali smo dobili jasniju sliku koje su stvari na koje moramo dodatno obratiti pažnju i raditi na otklanjanju svih nedostataka.

Na otvaranju takmičenja nas čeka susret sa selekcijom Latvije.

– Latvija, sa kojom igramo u prvom kolu, je sasvim sigurno favorit u našoj grupi. Bila je četvrta na Evropskom prvenstvu, imaju širok roster, popunjeni su na svim pozicijama. Na centarskoj poziciji imaju košarkašicu koja nastupa u Veneciji, povremeno nastupa za prvi tim, tako da očekujem da u prvom kolu imamo i najteži zadatak, rekao je selektor Ožegović u najavi današnjeg duela.

Bosna i Hercegovina i Latvija svoj duel igraju od 18:30 sati u dvorani Skenderija, a svi oni koji nisu u mogućnosti da prate ovaj susret uživo, mogu pratiti livestream na ovom linku.

Više u Reprezentacija