Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Selektoru Bećiragiću trenutno na raspolaganju 14 igrača, upitan dolazak Sulejmanovića

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ušla je u treći dan priprema za utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Mađarske.

Selektoru Adisu Bećiragiću trenutno je na raspolaganju sljedećih 14 igrača: Ismet Sejfić, John Roberson, Zinedin Mulić, Edin Atić, Amar Gegić, Kenan Kamenjaš, Sani Čampara, Obrad Tomić, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Rijad Avdić, Adin Vrabac, Haris Delalić i Amsal Delalić.

Upitan je dolazak Emira Sulejmanovića, koji je zadobio povredu u nedavnoj utakmici za španski Bilbao.

“Očekuju nas dvije teške utakmice. Jako bitna je prva koju igramo u ovom ‘prozoru’, protiv Mađarske. Ako tu utakmicu izgubimo, mislim da gubimo sve šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo. Falit će nam mnogo naša tri glavna igrača, Halilović, Nurkić i Musa. Imamo i nekih manjih povreda, kao kod Sulejmanovića, ne znamo još da li će on doći tako da će ekipa nastupiti u drugačijem sastavu u odnosu na Evropsko prvenstvo”, kaže Gordan Firić, pomoćnik selektora našeg nacionalnog tima.

Podsjetimo, susret trećeg kola kvalifikacija između BiH i Mađarske igra se u petak (11. novembra) u Sarajevu (dvorana Mirza Delibašić), s početkom u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti putem ticketing shopa Kupikartu.ba.

Više u Vijesti iz KS BIH