Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Selektor Goran Lojo odredio sastav za predstojeće utakmice kvalifikacija za EP, okupljanje reprezentacije u ponedjeljak

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo saopštio je spisak od 12 igračica na koje će računati u predstojeće dvije utakmice kvalifikacija za Eurobasket, protiv Njemačke i Belgije.

Na spisku su Milica Deura (Slavia Banska Bystrica), Courtney Hurt (Elitzur Holon), Anđela Delić (Tenerife), Nikolina Knežević (Žabiny Brno), Dragana Domuzin (Slovanka Prag), Jovana Mandić (Slavia Banska Bystrica), Nikolina Zubac (Brasov), Jovana Marković (Budućnost Bemax), Milina Mišeljić (Crvena zvezda), Ajla Selimović (Celta Vigo), Dragana Zubac (Herceg Novi) i Gabriela Visković (TSV Jahn Munchen).

Reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak (21. novembar) u njemačkom Weissenfelsu, gdje će obaviti pet treninga uoči susreta s domaćom selekcijom (24. novembar). Dan poslije meča s Njemicama, Zmajice će se zaputiti u Leuven. U tom gradu će 27. novembra igrati protiv Belgije. Prethodno će obaviti četiri treninga u istom mjestu.

Podsjetimo, nakon prva dva kola kvalifikacija izabranice selektora Gorana Loje imaju maksimalni učinak od dvije pobjede.

Više u Vijesti iz KS BIH