Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Reprezentacija BiH večeras protiv Kipra u Nikoziji

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Nikoziji igra utakmicu prvog kola kvalifikacija za Eurobasket 2025.

Svi u našem nacionalnom timu odlučni su u namjeri da pobjedom započnu borbu za plasman na Evropsko prvenstvo. Kipar nije imao sjajne rezultate u pretkvalifikacijama (jedna pobjeda), ali selektor Adis Bećiragić poziva na oprez, pogotovo imajući u vidu činjenicu da će večeras za Kiprane debitovati naturalizovani Amerikanac Darrall Willis, bivši košarkaš Monaca i Lokomotiva iz Kubana (trenutno igra u Japanu).

“Dobro smo ih analizirali i dobro se pripremili za Kipar. Niži su od nas, ali i brži, opasni šuteri. Sigurno da će im Willis donijeti jednu novu dimenziju. Međutim, mi smo i dalje favoriti, namjeravamo opravdati večeras tu ulogu”, ističe Bećiragić.

Šef stručnog štaba reprezentacije BiH u večerašnjem susretu računa na sljedeće košarkaše: Adin Vrabac, Džanan Musa, Amar Alibegović, Edin Atić, Amar Gegić, Ajdin Penava, Adnan Arslanagić, Kenan Kamenjaš, Markus Lončar, Aleksandar Lazić, Vojin Ilić i Ismet Sejfić.

Utakmica Kipar – BiH počinje u 18 sati po našem vremenu, uz direktan TV prijenos na kanalu Sport Klub 3. Nešto kasnije, također u sklopu prvog kola kvalifikacione grupe E, snage će osmjeriti Francuska i Hrvatska (21:30 sati).

Više u Vijesti iz KS BIH