Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Prva meč-lopta: BiH večeras ima priliku osigurati plasman na Eurobasket

Košarkaška reprezentacija BiH večeras ima priliku da osigura plasman na Eurobasket 2022. Zmajevi će prvu meč-loptu imati u utakmici sa Latvijom, a trijumfom bi dva kola prije kraja kvalifikacija osigurali plasman na deseto Evropsko prvenstvo.

Ukoliko večeras upišemo pobjedu, naša reprezentacija bi dva kola prije kraja imala omjer 3-1, dok bi Latvija bila na 1-3, a međusobni skor bi bio na našoj strani te bi na taj način i matematički osigurali odlazak na Eurobasket.

“Ova utakmica bit će sjajno iskustvo za našu budućnost. Vjerujem da uz disciplinu i borbenost možemo pobijediti favorizirane Latvijce”, optimista je selektor Vedran Bosnić, koji dodaje:

“Oni su, po meni, kvalitetniji trenutno nego u februaru. Dobili su pojačanje u vidu Rihardsa Lomažsa, jednog od rijetkih igrača iz Eurolige koji igraju za reprezentaciju u ovom prozoru. Imaju kvalitet i iskustvo. Odlična ekipa u tranziciji i odlični šuteri. Trebamo igrati hrabro i odbranom tražiti našu šansu.”

Utakmica sa Latvijom, koja se igra u „balonu“ u dvorani hotela Hills, počinje u 21:00 sat uz direktan prenos na kanalu Nova Sport.

Više u Vijesti iz KS BIH