Connect with us

Reprezentacija

Poraz kadeta od Srbije, slijedi duel sa Turskom

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je i u trećoj utakmici na Evropskom prvenstvu u italijanskim Udinama. Bolja od BiH je bila selekcija Srbije koja je slavila pobjedu rezultatom 77:61.

Naši košarkaši su odigrali slabu prvu četvrtinu i dozvolili Srbiji da ima ima prednost od 14 poena nakon prvog perioda, rezultat je glasio 25:11. U drugoj četvrtini smo se konsolidovali i uspjeli taj dio igre riješiti u svoju korist rezultatom 17:15, no to nije bilo dovoljno da se rezultatski ugrozi protivnik, koji je na poluvremenu imao prednost od 12 poena, 40:28.

U drugom poluvremenu slična situacija kao i u prvom dijelu igre. Srbija je usjela treći period riješiti u svoju korist rezultatom 19:12 i u posljednjih deset minuta ulaze sa prednošću od 19 poena, 59:40. Posljednji period je bio samo formalnost, a taj period je pripao našoj selekcij irezultatom 21:18, za konačnih 77:61 u korist Srbije.

Naš tim je zauzeo posljednje mjesto u grupi D, pa će u narednoj fazi igrati protiv prvoplasirane ekipe iz Grupe C, a to je Turska.

Za sutra je zakazan slobodan dan, dok je susret protiv Turske na rasporedu u utorak.

Više u Reprezentacija