Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Pavlović: Bilo je dobrih stvari, ali preovladale su one negativne

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prvom kolu kvalifikacija za Eurobasket 2025 od ekipe Crne Gore (70:91).

Selektor Miloš Pavlović u komentaru meča je istakao:

“Definitivno je utisak da smo imali jako malo vremena za pripremu i uigravanje. Imali smo jako dobrih stvari, ali preovladale su one negativne. Ekipa Crne Gore ima iskustvo u komunikaciji, znali su u svakom trenutku da iskoriste naše nedoumice. Generalno, to je nedovoljna uigranost s naše strane, a jako sam nezadovoljan sa greškama u fundamentalnim stvarima. Ekipa Crne Gore je sve kažnjavala, na skoku i svuda. Moramo da budemo konkretniji. Kasnije smo pokazali konkretnost i vratili smo se malo. U konačnici je Crna Gora diktirala ritam i na kraju su oni zasluženo pobijedili. Mi smo se u drugom poluvremenu vraćali na neku razliku. Bilo je kopaj da dođeš u neku situaciju. Bilo je dobrih stvari, ali i dosta loših stvari”, istakao je selektor.

Melisa Brčaninović je bila najefikasnija igračica utakmice s 24 poena:

“Prvo bih čestitala reprezentaciji Crne Gore na utakmici i na pobjedi. Pohvalila bih i našu ekipu. Mislim da je samo iz tehničkih grešaka došlo do nedostatka i ove razlike. Nakon pet dana zajedničkog rada smo napredovali i mislim da smo dobro odigrali s obzirom na okolnosti. Mnogo tehničkih grešaka je došlo iz prevelike želje za dokazivanjem. Smatram da će se to vremenom poboljšati i da će mladi igrači dobijati veću ulogu i da će sve bolje igati. Gledat ćemo da u narednoj utakmici dođemo do prve pobjede. Svakako idemo i tamo da dođemo do pobjede.”

Naredni meč reprezentacija BiH igra u Luksemburgu. Susret se igra u nedjelju od 17 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Sport Klub 7.

Više u Vijesti iz KS BIH