Connect with us

Reprezentacija

Mirza Oštraković: Ovaj tim je perspektiva bh. košarke

Mirza Oštraković, selektor kadetske reprezentacije prije osam dana je okupio kandidatkinje za nastup na Evropskom prvenstvu Divizije B, koje se igra u Bugarskoj.

Naš tim vrijedno radi u dvorani ‘Sabit Hadžić’ na Ilidži, a tokom večerašnjeg treninga razgovarali smo sa selektorom Oštrakovićem, koji nam je govorio o tome kako je protekao period od okupljanja, kao i o tome šta nas očekuje u nastavku priprema do početka prvenstva u Bugarskoj.

– Mogu reći da je ovaj prvi period prošao vrlo dobro. Prilagođavanje je dobro prošlo, nema povreda i to nam je jako bitno u ovoj fazi priprema. Imamo 16 košarkašica na raspolaganju sa kojim radimo, a već sutra putujemo u Sjevernu Makedoniju, gdje ćemo učestvovati na turniru i vidjeti šta smo do sada uspjeli napraviti.

Do puta u Bugarsku ostalo je 20-ak dana.

– Uvijek je malo dana za pripreme, takvi su uslovi i raspored da imamo mjesec dana za pripreme. Moram reći da imamo sjajne uslove u hotelu, dvorana je odmah pored hotela, tako da imamo sve potrebno za miran rad. Nakon povratka iz Sjeverne Makedonije, bit ćemo par dana u Sarajevu, a potom putujemo u Slavonski Brod, gdje ćemo odigrati dva duela sa Hrvatskom. Potom slijedi povratak u Sarajevo, finiširanje priprema i spiska putnika u Bugarsku.

Što se tiče očekivanja od prvenstva, selektor Oštraković kaže da njegov tim ima potencijal i da je sasvim sigurno budućnost bh. košarke.

– Ovaj skup košarkašica je izuzetno talentovan i perspektiva je naše košarke. Njihov problem je svakako neiskustvo igranja ovakvih zahtjevnih utakmica. Naša grupa je dosta zahtjevna, ali se nadam da možemo biti među prve dvije ekipe i tako se izboriti za plasman među osam ekipa, a poslije ćemo vidjeti šta i kako, rekao je na kraju razgovora Oštraković.

Više u Reprezentacija