Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Lojo: Možemo biti zadovoljni žrijebom, dat ćemo sve od sebe da ostvarimo historijski uspjeh

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo s nestrpljenjem je očekivao današnji žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Australiji naredne godine.

Naša selekcija je nakon “plesa kuglica” smještena u grupu C, a utakmice će igrati u japanskoj Osaki od 10. do 13. februara. Rivali Zmajicama su reprezentacije Japana, Kanade i Bjelorusije.

Možemo biti zadovoljni, jer vidimo da je u žrijebu bilo težih grupa. To i dalje ne znači da nas ne čeka težak zadatak, jer sve ove ekipu su bolje plasirane na FIBA world ranking listi – Kanada je četvrta selekcija svijeta, Japan osma, a Bjelorusija jedanaesta. Mi smo tek na 27. mjestu, ali to i dalje na znači da nemamo šta tražiti u Osaki. Naprotiv, idemo tamo da damo sve od sebe i odigramo kako najbolje znamo te, nadam se, po prvi put u historiji ostvarimo plasman na Svjetsko prvenstvo”, kaže selektor Lojo za zvaničnu stranicu KSBiH.

Prvu utakmicu u kvalifikacijama za SP naša reprezentacija igra protiv Bjelorusije, zatim slijede okršaji sa Kanade i Japana.

Više u Vijesti iz KS BIH