Connect with us

Reprezentacija

Lojo i Deura: Pokazali smo da se nikoga ne bojimo, na Evropskom prvenstvu ćemo pružiti maksimum

Gostujući u emisiji Novi dan na televiziji N1, selektor Goran Lojo i kapiten Milica Deura govorili su o pripremama ženske košarkaške reprezentacije BiH za nastup na Evropskom prvenstvu koje se održava narednog mjeseca u Španiji i Francuskoj.

U uvodu je članica bh. selekcije istakla kako trenutno ekipa najviše radi na podizanju kondicije.

“Vrijedno i naporno radimo, znamo da je to neki put koji moramo proći do početka EP, kako bismo što spremnije dočekale prvu utakmicu”.

Selektor Goran Lojo zatim je pojasnio plan priprema te dodao:

“Mislim da je ovih 35 dana optimalan period za pripreme. Uostalom, nemoguće je duže od toga praviti pripreme, zbog obaveza naših igračica u ligama u kojima nastupaju za svoje klubove. Mi ćemo svakako ovo vrijeme pokušati iskoristiti da se na najbolji način pripremimo za nastup na EP”.

Također je naglasio kako je zdravstveni bilten povoljan.

“Sve igračice su u trenažnom procesu. Imamo tih nekih manjih povreda koje bi trebale biti sanirane uskoro i koje ne uzrokuju zastoj u radu. Što se atmosfere tiče, ona je u ovoj ekipi uvijek bila sjajna. Četiri godine smo zajedno, imamo atmosferu koja se pretvara u dodatnu energiju na terenu. U svakoj utakmici igračice daju maksimum i to je vidljivo na ostvarenim rezultatima”, konstatuje Lojo.

Što se tiče očekivanja od nastupa na Eurobasketu, selektor je kazao:

“Uvijek sebi za cilj postavimo da se što bolje pripremimo za svakog protivnika. Svojom igrom smo dokazali da se nikoga ne bojimo, da možemo igrati sa svima ravnopravno. To ćemo pokušati prikazati na Evropskom prvenstvu, a vidjet ćemo za koji domet će to biti dovoljno”.

Deura je naglasila kako je bitno da se reprezentacija u svakoj utakmici na EP bori do posljednjeg atoma snage.

“Meni lično bi bilo dovoljno da djevojke daju maksimum i ostave srce na terenu. Voljela bih da ostvarimo barem jednu pobjedu u tom nekom debiju ove generacije na velikom takmičenju”.

Kompletno gostovanja pogledajte na ovom LINKU.

Više u Reprezentacija