Connect with us

Vijesti iz KS BIH

KSBiH i poliklinika Agram potpisali ugovor o poslovnoj saradnji

Danas je u sjedištu poliklinike “Agram” potpisan Ugovor o poslovnoj saradnji, kojem su prisustvovali prof.dr. Muhamed Smajlović, dekan Veterinarskog fakulteta, prof.dr. Teufik Goletić, direktor laboratorije za ispitivanje pri Veterinarskom fakultetu, prim.dr. Taib Delić, direktor poliklinike Agram, Amer Čolan generalni sekretar KS BiH i Samir Avdić, direktor muške košarkaške reprezentacije BiH.

Potpisivanjem Ugovora o poslovnoj saradnji omogućit će se PCR testiranje učesnika i službenih osoba, drugog Kvalifikacijskog ciklusa za Evropsko prvenstvo za žene 2021 i muškarce 2022, na osnovu zahtjeva FIBA protokola za COVID-19 i drugih traženih procedura.

Izuzetno smo zadovoljni što u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, možemo ponuditi ovaj set usluga i što ćemo biti jedan od važnih partnera uz polikliniku “Agram” u realizaciji ovog važnog sportskog događaja, rekao je prof.dr. Muhamed Smajlović.

U samoj pripremi i realizaciji drugog ciklusa Kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pred Košarkaški savez BiH postavljen je niz zahtjeva koje smo kao organizator dužni ispoštovati, a jedan od bitnih je sistem testiranja i rezultati testiranja. Smatram da smo sa ove dvije važne institucije napravili vrijedan sporazum i da će svi zahtjevi biti izvršeni uz profesionalni angažman stručnog osoblja, izjavio je Amer Čolan.

Više u Vijesti iz KS BIH