Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Košarkaši BiH plasirali se na Eurobasket

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru četvrtog kola kvalifikacija savladala je Latviju rezultatom 79:73 i tako dva kola prije kraja osigurala nastup na Eurobasketu 2022. godine.

Najefikasniji u našoj selekciji bili su Edin Atić i Kenan Kamenjaš sa po 19 postignutih poena, John Roberson je dodao 12, a Emir Sulejmanović 10 poena.

Selektor Vedran Bosnić je na press konferenciji istakao kako je ja zadovoljan postignutim uspjehom.

“Sjajna utakmica, sjajna odbrana. I u prvoj utakmici smo pokazali da je u odbrani ključ. Nevjerovatna odbrana i energija u obje utakmice. Nisu baš svi vjerovali od početka da možemo ovo napraviti. Vjerovali smo u sebe više od ikoga, bodrili smo se i pokazali smo veliki karakter i u teškim trenucima. Igrači su bili u fokusu i bili su spremni. Ispoštovali smo plan na nekih 90% i večeras ću otići da spavam jako sretan.

Dobili smo dvije jako dobre utakmice, posebno ovu večeras, pošto je Latvija jako dobar tim. Došli smo na jedan jako dobar level i svi zajedno uspjeli smo napraviti nešto posebno za našu državu. Veoma sam ponosan i sretan”, dodao je Bosnić.

Do kraja kvalifikacija našu reprezentaciju očekuju utakmice protiv Grčke 19. februara i Bugarske 22. februara 2021. godine.

Više u Vijesti iz KS BIH