Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Kompletirana ženska košarkaška reprezentacija BiH

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine kompletirana je nakon što su se pripremama za početak kvalifikacija za Eurobasket 2025 priključile igračice koje su proteklog vikenda odradile obaveze u svojim klubovima.

Selektoru Milošu Pavloviću na raspolaganju su sada: Milica Deura, Dragana Domuzin, Sanja Radulović, Dragana Zubac, Melisa Brčaninović, Nikolina Zubac, Lejla Omerbašić, Jovana Mandić, Ajla Selimović, Almedina Ahmić, Gorana Marjanović, Ajla Ikanović, Jana Guska, Samra Omerbašić, Nataša Šobot, Ajla Hidić i Marija Kešeljević.

Kapitenka Milica Deura ističe:

“Imamo odlične uslove za trening, zadovoljne smo kako protiču ovi prvi dani treninga. Neke djevojke su imale probleme sa letovima, ali kako nama, tako je i drugima. Radi se intenzivno na trenizima, atmosfera je odlična. Dat ćemo sve od sebe da se pripremimo na najbolji mogući način i da sve ovo što radimo na treningu prenesemo i na utakmicu. Pozivam i sve navijače da dođu, navijaju i da nas podrže na utakmici protiv Crne Gore”.

Podsjetimo, u prvoj utakmici kvalifikacija za EP naša reprezentacija dočekuje Crnu Goru u četvrtak (20 sati), na parketu dvorane Hills. Ulaz je slobodan.

Više u Vijesti iz KS BIH