Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Jusuf Nurkić i Džanan Musa dobili diplomatske pasoše

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković je danas uručila diplomatske pasoše naše zemlje Jusufu Nurkiću i Džananu Musi.

“Nurkić i Musa, dvojica uspješnih sportista, predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u NBA – najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, te nastupaju za državnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Svojim radom i ponašanjem, dvojica sportista su uzor mladima i djeci u našoj domovini, a u cijelom svijetu promovišu najveće vrijednosti i ljepote Bosne i Hercegovine.”, istakla je Turković.

“Nisam ni sanjao kada sam krenuo iz Svojata, malog sela iz Bosne i Hercegovine, da ću ikada dobiti išta od države. Ali, sve je moguće pa i to da iz Svojata dođem do NBA lige. Zahvaljujem se ministrici Turković na pasošu koji će mi olakšati putovanja”, poručio je Nurkić.

“Iznimno sam ponosan. Riječi ne mogu opisati koliko ja volim BiH i ovim putem se zahvaljujem na ovome što predstavlja podvig za mene. Diplomatskim pasošem bi se svaki Bosanac i Hercegovac ponosio i ja ću nastaviti predstavljati BiH u najboljem svjetlu”, rekao je Musa.

Foto: klix.ba

Više u Vijesti iz KS BIH