Connect with us

Vijesti iz KS BIH

Hotel Europe Group ponosni sponzor Zmajica na EP

Hotel Europe Group pružit će podršku ženskoj košarkaškoj reprezentaciji BiH na predstojećem Eurobasketu u Španiji i Francuskoj.

U prostorijama Košarkaškog saveza BiH danas je potpisan sponzorski ugovor s ovom prestižnom hotelskom grupacijom, čiji logo će na EP krasiti dresove Zmajica.

Ugovor su potpisali izvršna direktorica Hotel Europe Group Berina Bajrović i generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

“Ponosni smo na košarkašku reprezentaciju koja našu zemlju godinama predstavlja na međunarodnim takmičenjima. Veliki potencijal leži u sportu Bosne i Hercegovine te sa zadovoljstvom želimo pomoći Košarkaškom savezu BiH i odlasku ženske reprezentacije BiH na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Španiji i Francuskoj. Odlazak na Evropsko prvenstvo je od velikog značaja za pozicioniranje naše države u svijetu kao sportski atraktivne zemlje”, kazala je Berina Bajrović te dodala:

“Europe Group je najprestižnija i najveća hotelska grupacija u Bosni i Hercegovini čiji su hoteli vodeći po kvaliteti pružanja hotelskih usluga. Tradicija hotela Europe je jedinstvena u jugoistočnoj Evropi, duga skoro 140 godina. Hotel Holiday je olimpijski hotel sagrađen 1984. godine i simbol je novije historije grada Sarajeva, BiH i centar svih društvenih dešavanja zadnjih 40 godina. Kao društveno odgovorna kompanija tradicionalno smo opredijeljeni za pomoć kulturi, sportu, obrazovanju i drugim segmentima koji doprinose razvoju Bosne i Hercegovine. Nastojat ćemo da u budućem radu pružimo maksimalan doprinos razvoju sporta i sportskog turizma u BiH jer je sport već dugi niz godina naš najbolji ambasador za cjelokupnu promociju države i naših potencijala u svijetu”.

Generalni sekretar KSBiH Amer Čolan ovom prilikom je istakao:

“Veliko nam je zadovoljstvo objaviti da smo dobili partnera kao što je Hotel Europe Group. Ova podrška itekako je značajna za žensku reprezentaciju BiH, pred nastup na Eurobasketu nakon 22 godine pauze. Uvjeren sam da ćemo opravdati ukazano povjerenje te da će djevojke dostojno predstaviti našu domovinu na smotri najboljih selekcija kontinenta. Također se nadam i nastavku saradnje s Hotel Europe Group u nekim drugim projektima Košarkaškog saveza BiH”.

Više u Vijesti iz KS BIH