Connect with us

Reprezentacija

FIBA uputila pismo zahvale za organizaciju kvalifikacija za EuroBasket 2022

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine primio je pismo zahvale od strane FIBA Europe za uspješnu organizaciju muških kvalifikacija za EuroBasket 2022 u ”BUBBLE” formatu u periodu od 23. novembra do 01. decembra 2020. godine.

Dragi prijatelji,

U ime FIBA ​​Europe, želio bih izraziti zahvalnost vašoj nacionalnoj federaciji i Lokalnom organizacionom odboru, hvala vam na naporima uloženim u domaćinstvo FIBA-inog balona za EuroBasket 2022, kvalifikacije od 23. novembra do 01. decembra 2020. u Sarajevu.

Cijenimo vašu predanost uspješnoj organizaciji balona za takmičenje, što nije lak zadatak u ovom scenariju pandemije COVID-19 s nekoliko ograničenja u pogledu putovanja i organizacije događaja.

Cijenimo vašu podršku i posvećenost da uključite svoje državne vlasti da pribave potrebne dozvole i / ili izuzetke kako bi olakšali ulazak i boravak igrača u vašoj zemlji. Unatoč svim poteškoćama, zajedno s vama i vašim timom uspjeli smo prevladati sve prepreke i zaključiti zakazana natjecanja u uspješan način. Sretni smo što slavimo povratak nacionalnih timova na košarkaško igralište i radujemo se što ćemo biti domaćin novih događaja u vašoj zemlji – stoji u pismu koje je potpisao izvršni direktor FIBA-e Kamil Novak.

 

Više u Reprezentacija