Connect with us

Vijesti iz KS BIH

FIBA Europe poslala pismo zahvale KSBIH

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine primio je pismo zahvale od strane FIBA Europe za uspješnu organizaciju ženskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021 u ”BUBBLE” formatu u periodu od 08.-15. novembra 2020. godine.

Dragi prijatelji,

U ime FIBA ​​Europe, želio bih izraziti zahvalnost vašoj nacionalnoj federaciji i Lokalnom organizacionom odboru, hvala vam na naporima uloženim u domaćinstvo FIBA-inog mjehura za EuroBasket 2021, kvalifikacije od 8. do 15. novembra 2020. u Sarajevu.

Cijenimo vašu predanost uspješnoj organizaciji balona za takmičenje, što nije lak zadatak u ovom scenariju pandemije COVID-19 s nekoliko ograničenja u pogledu putovanja i organizacije događaja.

Cijenimo vašu podršku i posvećenost da uključite svoje državne vlasti da pribave potrebne dozvole i / ili izuzetke kako bi olakšali ulazak i boravak igrača u vašoj zemlji. Unatoč svim poteškoćama, zajedno s vama i vašim timom uspjeli smo prevladati sve prepreke i zaključiti zakazana natjecanja u uspješan način. Sretni smo što slavimo povratak nacionalnih timova na košarkaško igralište i radujemo se što ćemo biti domaćin novih događaja u vašoj zemlji – stoji u pismu koje je potpisao izvršni direktor FIBA-e Kamil Novak.

Više u Vijesti iz KS BIH